Program - Våren 2019

 

Tisdagen den 22 Januari kl 19:00

Johan Stengård och Ulf Esborn

Musikalisk talkshow.

 

Johan Stengård är en av Sveriges främsta instrumentala musiker. Han har spelat med bl a Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Eartha Kitt, Harry Belafonte, Tommy Steel m fl. Har vid ett flertal tillfällen valts ut av vår kungafamilj att spela vid officiella statsbesök utomlands.

 

Tisdagen den 19 Februari kl 19:00

Claes Carlsson

 I huvudet och i händerna på en hovflorist.

 

Claes Carlsson är uppvuxen i Hyssna. Började som lärling hos Alfredssons Blommor i Bollebygd. Historieintresset tog honom till Stockholm, där han fick arbete som våningsvakt på Drottningholms Slott. Uppmärksammades av åldfrun för sina blomsterarrangemang. Ett av de senaste uppdragen var på prins Gabriels dop.

 

Tisdagen den 12 mars kl 19:00

Jonna Bornemark

En uppgörelse i pedanternas världsherravälde.

 

Jonna Bornemark är filosof vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns Högskola. Sensommaren 2018 kom hennes uppmärksammade bok "Det omätbaras renässans". Jonna Bornemark medverkar regelbundet i Sveriges radios Filosofiska rummet. År 2017 var hon värd för Sommar i P1.

 

Tisdagen den 9 april kl 19:00

Ulf Ellervik

Konsten att njuta av kemi.

 

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds Universitet. I sin forskning använder han kemi, för att förstå hur cancerceller kommunicerar med andra celler. Det långsiktiga målet är att hitta en ny behandling av tumörer. Ulf är även en engagerad kunskapsspridare inom kemins område, både för studerande och för allmänheten.

 

Tisdagen den 23 april kl 19:00

Bo Hagström

Solens mat - en resa i smakernas värld.

 

Bo Hagström har lett olika matprogram i TV och har skrivit böckerna "Solens mat" och "Solens smak". Under ett 10-tal år drev han en restaurang i Fuengirola i södra Spanien och sände även svenska nyheter i en radiokanal på Costa del Sol.